Ara tambè pàgina de Facebook

http://www.facebook.com/lapediatriadeldiaadia
Pots seguir-nos clicant "m'agrada"

jueves, 24 de noviembre de 2011

Els nens i les bicicletes

El gencat en la seva pàgina web té tota una sèries de consells de salut que us poden ser interessants. Ja que aviat arriba Nadal, us deixo els consells i


Recomanacions per escollir una bicicleta infantil saludable i segura
Una bicicleta acostuma a ser un regal inoblidable per a un infant. Més enllà de ser una simple joguina, la bicicleta permet aprendre a divertir-se fent una activitat física a l’aire lliure generalment en companyia dels amics.

A fi que l’ús de la bicicleta sigui segur, cal que un adult supervisi els infants més petits quan vagin en bicicleta, i eviti els llocs per on circulen vehicles de motor o els danys a altres persones. Si els infants fan servir la bicicleta com a mitjà de transport, és preferible que l’utilitzin per carrils bici i, en qualsevol cas, cal ensenyar-los a utilitzar el casc, a respectar els altres usuaris i a seguir sempre les normes de circulació.

No permeteu que els infants facin curses o acrobàcies en bicicleta sense portar l’equipament de seguretat necessari (com el casc i els guants), ni en parcs infantils ni en altres indrets on s’exposin al risc de patir una lesió o causar-la a altres persones.

No forceu els infants perquè utilitzin una bicicleta de dues rodes fins que no estiguin preparats, al voltant dels cinc o sis anys d’edat. Tingueu en compte la destresa de l’infant i el seu desig d’aprendre a anar amb bicicleta abans de posar-ne una al seu abast.

Per tal que els infants es familiaritzin i gaudeixin de la bicicleta, no cal que el cost o les prestacions siguin molt elevades. Heu de tenir en compte, tanmateix, que l’ús d’una bicicleta de dimensions inadequades en dificulta el control i pot contribuir a causar lesions greus. La bicicleta ha de tenir la mida apropiada per a l’infant que l’ha d’utilitzar. Per protegir el vostre fill o filla, és important que tingueu en compte les recomanacions següents:

1. Aneu a comprar la bicicleta amb l’infant, de manera que pugui provar-la. Encara que la bicicleta sigui una sorpresa, podeu visitar prèviament amb el vostre infant una botiga per escollir la mida i el model que necessita. A més, podeu beneficiar-vos dels consells professionals del personal de la botiga.

2. Adquiriu una bicicleta de mida apropiada, no una bicicleta “per a quan creixi”. Anar amb una bicicleta massa gran és perillós.

3. Com es pot saber quina és la mida apropiada d’una bicicleta?

• Assegut l’infant a la cadireta amb les mans al manillar, la base dels dits dels peus ha d’estar en contacte amb el terra.

• Quan l’infant baixa de la cadireta i es recolza en la barra horitzontal del quadre, tota la superfície de la planta dels peus ha de contactar amb el terra, i deixar 2-3 cm de separació entre l’entrecuix i la barra.

• Assegureu-vos que l’infant pot maniobrar còmodament els frens i fer prou força per aturar la bicicleta sense perdre el contacte amb el manillar.

4. És important que els infants s’acostumin a portar casc correctament col·locat sempre que van amb bicicleta. Quan adquiriu una bicicleta per a un infant, assegureu-vos que disposeu d’un casc homologat de la seva mida. Per tal que els infants acceptin l’ús del casc, és convenient que els adults els donem exemple utilitzant-lo també en les activitats familiars amb bicicleta.

5. Circulant amb bicicleta, és important que els altres ens vegin. A més dels dispositius reflectors (catadiòptrics) que porten les bicicletes, és aconsellable portar llums o altres reflectors als pedals i les rodes, i vestir una armilla reflectora o roba clara i de colors vius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario