Ara tambè pàgina de Facebook

http://www.facebook.com/lapediatriadeldiaadia
Pots seguir-nos clicant "m'agrada"

lunes, 16 de abril de 2012

La primavera, la sang altera?


Ho diu la veu popular i és cert: a la primavera algunes afeccions empitjoren o augmenten. Les malalties al·lèrgiques constitueixen l'exemple més típic.

Els pòl·lens són els elements reproductors bàsics d'arbres i plantes. Aquest pol·len al ser transportat per l'aire i ser respirat per les persones que són sensibles a ell, desencadena els símptomes al·lèrgics. Pot haver pol·len tot l'any, però a la nostra zona geogràfica la majoria de plantes pol·linitzen a la primavera. Per a conèixer els pòl·lens presents a cada zona existeixen uns aparells captadors que analitzen les quantitats i tipus de pol·len transportats. Així, per exemple, mentre a la zona centre de la Península Ibèrica incideixen especialment els pòl·lens de gramínies, en el Mediterrani destaca el pol·len de parietària i altres maleses.

Pels que tingueu al·lèrgies o, ho sospiteu, recomano la web de la societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica http://www.scaic.cat on es responen aquesta pregunta i altres preguntes freqüents més sobre les al·lèrgies, feu clik aqui per anar-hi directament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario