Ara tambè pàgina de Facebook

http://www.facebook.com/lapediatriadeldiaadia
Pots seguir-nos clicant "m'agrada"

lunes, 26 de enero de 2015

Taller Aprenem sobre asma

El dia 23 d’octubre del 2014 vam realitzar a l’Àrea Bàsica de Salut de Les Borges Blanques la 2a edició del Taller d’Educació sobre Asma en nens de 10 a 15 anys.

                                                                                                                                                                          
           

En primer lloc, ens vam trobar a l’aula sanitària del CAP per les presentacions i es va passar un exàmen. Tot seguit vam començar a parlar de Què és l’asma mitjançant el següent vídeo:  http://kidshealth.org/misc/movie/spanish/asthma/HowAsthmaAffectsBreathing_ESP.html
 Després vam explicar els 3 tubs (bronqui sà, obstruït i imflamat)


Després els participants van buscar desencadenants d’asma i vam parlar de com evitar-los, vam treure les càmeres i dispositius d’inhalació de cadascú i en vam repassar el funcionament, vam mirar si els inhaladors estaven plens o buits submergint-los en aigua.

 


També vam parlar de com es detecta que comença una crisi i que cal fer, què és el peak-flow i l’espirometria i per a que serveixen, vam fer prevenció de tabac i vam parlar de recursos interessants a la web:

recursos web asma.jpg

Posteriorment ens vam dividir en grups i vam entrenar la neteja de càmeres


i com es realitzen els diferents dispositius, primer mirant els vídeos del blog de Pètal de http://petalleida.blogspot.com.es/p/inhalacio.html i posteriorment assajant la tècnica inhalatòria.

Finalment, els participants es mesuraven la freqüència respiratòria i la saturació d’oxigen, van realitzar el peak-flow i per acabar, van fer molinet amb cartolina i realització de la tècnica d’exercicis respiratoris.

Durant el taller es va fer espirometria a tots els participants i es van vacunar del la grip els que ho havien consentit.


Al final ens vam acomiadar tot realitzant el mateix examen que s’havia passat al principi per valorar els coneixements adquirits i se’ls va atorgar un diploma de participació al taller.

Va ser un taller intens i molt productiu. A més els resultats de l’aprenentatge van ser satisfactoris.

Creiem que és molt important seguir en aquesta línia d’educació sanitària en el nen i adolescent asmàtic ja que d’aquesta manera entenen la seva malaltia i es fan més autònoms en l’autocura.

Aquí teniu el vídeo resum, esperem que us agradi!1 comentario:

  1. Felicitats a tots els professionals per la gran tasca i a tots els nens i nenes, ja que sense ells, aquest vídeo no hauria estat possible.
    Annabel Vidal

    ResponderEliminar