Ara tambè pàgina de Facebook

http://www.facebook.com/lapediatriadeldiaadia
Pots seguir-nos clicant "m'agrada"

miércoles, 16 de marzo de 2016

Acompanyar els àpats dels infants

Des de l'Agencia de Salut Pública de Catalunya s'ha elaborat un document amb consells per a menjadors escolars i les famílies:

clic a la imatge per veure el document en pdf

Aquí la notícia a  La Vanguardia: Salut recomienda que los niños decidan cuanto comen. i  un article d'un altre diari: La opinión de Zamora on Carlos González ens diu "Jamás de los jamases hay que obligar a comer a un niño, bajo ningún concepto"

 No us perdeu les recomanacions que ens fa Julio Basulto al programa Què Qui Com:

clik a la imatge per accedir al vídeo
I ara un link a una entrada anterior sobre alimentació saludable.


10 consells pràctics durant els àpats: 

1 Escoltar l’infant sobre la quantitat de menjar que demana que es serveixi. 

2 És preferible servir poca quantitat de menjar i donar l’opció de repetir. Aquesta és també una bona estratègia per reduir el malbaratament alimentari. 

3 Permetre que els infants repeteixin del primer plat i de les fruites fresques, i limitar a una determinada quantitat el segon plat (especialment en el cas de les carns). 

4 Assegurar que l’aigua sigui fàcilment accessible i que no se’n limiti el consum. És convenient que el pa acompanyi sistemàticament els àpats i s’eviti utilitzar-lo com a element de recompensa o imposició. 

5 És habitual que l’oferta alimentària variada suposi el rebuig cap a determinats aliments. Si bé s’ha d’evitar coaccionar o forçar a l’infant perquè n’hagi de menjar, és convenient que els tasti. 

6Si un infant no vol menjar de forma habitual un o més aliments, se n’informarà la família per tal que, tenint en compte la seva opinió, es pugui actuar de manera coordinada. 

7Facilitar un temps adequat per menjar amb tranquil·litat, que no sigui inferior a 30 minuts ni superi el temps raonable per gaudir de l’àpat. 

8 Preveure un interval de temps prou ampli entre l’àpat de mig matí i el dinar (com a mínim un parell d’hores). 

9 El moment de l’àpat és una bona oportunitat per a la transmissió de valors i hàbits. També és un espai idoni per, valorant l’edat i capacitat dels infants, donar-los petites responsabilitats en la mesura de les seves possibilitats. 

10 Mostrar una actitud respectuosa i amorosa cap als infants i entre els adults és transcendental per fer de l’estona de l’àpat un moment relaxat i agradable, a la vegada que facilita la ingesta i l’acceptació dels aliments. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario