Ara tambè pàgina de Facebook

http://www.facebook.com/lapediatriadeldiaadia
Pots seguir-nos clicant "m'agrada"

martes, 8 de marzo de 2016

Odontopediatria

El passat dijous 3 de març els professionals de pediatria de Lleida vam gaudir d'un curs patrocinat per la Clínica Bränemark de Lleida on ens van parlar les odontòlogues pediàtriques Ruth Mayné, Yndira González y Neus Vidal. 


Punts clau:

S'aconsella raspatllar les dents des de la primera erupció dentària (6 mesos) 2 cops/dia amb raspall adequat a l'edat del nen i pasta dental amb fluor de 1000 ppm tamany gra d'arròs. A partir dels 3-4 anys, tamany pèsol. No cal esbandir amb aigua. 

Important que raspatllin els pares aproximadament fins als 8 anys que ja tenen habilitat motora per fer-ho ells sols.  Quan surt el primer molar es pot començar a utilitzar fil dental (flossers)

Important una alimentació adecuada seca, dura i fibrosa. Evitar ingesta de pa de motlle o aliments que s'enganxin fàcilment a les dents. També es important evitar sucs envasats i aliments rics en sucres. Evitar el picar entre menjades. 

Cal evitar en el possible les preses nocturnes, especialment en biberó. Important la higiene bucal abans d'anar a dormir i en els que s'adormen al pit, cal raspatllar les dents 45 min abans d'anar a dormir. 

Visita l'odontopediatra a ser possible abans de l'any de vida perquè orientarà del risc de càries i en farà la prevenció adequada. 

Important identificar la primera lesió cariogènica que és una taca blanca a mode de semilluna sobretot a incisius superiors. Cal anar ràpidament a l'odontopediatra perque l'evolució pot ser molt ràpida 

Imagen cedida por las Dras. Palma, Mayné y González www.odontologiaparabebes.comNO

Evitar la succió no nutritiva (xumet o dit) més enllà dels 2 anys perquè produeixen maloclusions.  Millor xumets estrets i de silicona.

SI


Aquí un pdf amb les pautes para que deixin de chupar-se el dit i també pot funcionar STOP THUMB SUCKING 


Us deixo a continuació els enllaços indispensables per a estar informats sobre la prevenció de les càries: 

*En primer lloc no deixeu de mirar la web de la Dra Camila Palma:

 

En segon lloc podeu veure aquest vídeo de cómo cepillar los dientes a los niños en 3 pasos: 


recordeu La càries es prevenible al 100%, també ens ho explica al seu blog la Dra Amalia Arce aqui. Espero que tota la informació us sigui molt útil. 

1 comentario: