Ara tambè pàgina de Facebook

http://www.facebook.com/lapediatriadeldiaadia
Pots seguir-nos clicant "m'agrada"

jueves, 25 de agosto de 2016

Aferrament al pit correcte i relactació

Ja fa bastant temps que vaig fer a la consulta aquest vídeo que m'agrada molt:

La primera part el Dr Capdevila ensenya a una mare un correcte aferrament al pit per a que el nadó no "xupi" sinó "mami". És important que al nadó se li deixi el cap lliure, el nas a l'alçada del mugró i quan obri la boca, atensar-lo amb fermesa al pit per que que agafi el màxim d'areola possible. El mugró ha d'anar encarat a la coroneta, la boca ha de quedar en forma de cor i la succió no ha de ser dolorosa.
Fer clic a la imatge per accedir amb un vídeo amb anglès.
És molt important el correcte acoblament ja que el nadó si no pot estar tota l'estona enganxat al pit, la mare té sensació d'hipogalactia, dolor o es poden fer clivelles.Laa segona part del vídeo, es fa una relactació. ja havia fet una entrada anterior sobre el tema (podeu accedir-hi fent clic aquí) Consisteix en suplementar (donar un extra, ja sigui de llet materna o llet de fòrmula) al mateix temps que es dona pit, mitjançant una sonda que s'adhereix al mugró:

La marca Medela disposa de relactadors però hi ha altres models al mercat i inclús nosaltres els fem amb palometes (sense agulla) o sondes i xeringa.


La relactació suposa un estímul a la glàndula mamària perquè la succió del nadó és el principal estímul per la producció làctia. Si s'administren suplements d'altres maneres pot haver un descens de la producció de llet per manca d'estímul. A més si li fem les coses massa fàcils al nadó pot rebutjar posteriorment el pit, hem de tenir en compte que els biberons més habituals del mercat rajen sense fer treballar massa la musculatura oro-facial. 
Recomanem fer ús de les següents  tècniques quan en un moment donat el bebè te gana i la mare no està disponible. 
1)Hi ha un biberó de Medela que s'anomena CALMA que només ejecciona llet si el nadó succiona. 

2)També es pot administrar suplements mitjançant la tècnica de succió de dit 
3) Es pot oferir la llet directament en un vaset (el nadó fa glops) o una xeringa directament a la boca. 
4) com a darrer recurs doncs seria el biberó normal. 
Apa, ja teniu molts recursos!!!!
VISCA LA POPA!
No hay comentarios:

Publicar un comentario